המדריך לחינוך פיננסי- הקדמה

המדריך לחינוך פיננסי (1)
המדריך לחינוך פיננסי (1)

“ממשלת ישראל תפעל להכללת נושא החינוך הפיננסי במערכת הלימודית, בגילאי התיכון, החל בשנת הלימודים תשע”א”.

סעיף קטן אך חשוב זה נקבע בהסכמים הקואליציוניים שנחתמו בתאריך 24 למרץ 2009 בין מפלגת העבודה ומפלגת הליכוד.
האם עוד שבועיים כשהתלמידים יחזרו לספסל הלימודים הם יזכו למסגרת מובנת בחינוך פיננסי? קשה להאמין, אך ניתן לראות בסעיף זה את החשיבות שמקדישים לנושא גם בדרגים הגבוהים- חשיבות זו תופסת תאוצה עם השנים והיא כמובן רק בתחילת דרכה.

אנו סבורים שכיום בארגז הכלים הניתן לנוער של היום – המבוגרים של מחר, נעדרים כלים לניהול פיננסי אשר כל כך חשובים להתמודדות עם הכוח המניע את העולם בימינו, הכלכלה.

ארגון המדינות המפותחות ה-OECD  שלא מכבר ולאחר מאמצים של שנים רבות מדינת ישראל הצליחה להתקבל לארגון נחשק זה ממליץ על המתאר הבא:
• חינוך פיננסי צריך להתחיל בבית הספר, בגיל כמה שיותר צעיר.
• תוכנית הלימוד צריכה להתמקד בתכנון החיים הכלכלי כגון חיסכון, חובות, ביטוח ופנסיה.
• חינוך פיננסי צריך לעודד אחריות אישית ולתת כלים לקבלת החלטות.
• הממשלה וכל גוף הקשור בתוכנית הלימודים צריך לתת מידע תקני, עדכני ואובייקטיבי לתלמידים.

אין ספק שחינוך פיננסי יחזיר את ההשקעה בו ויתרום עשרות מונים לא רק לתלמיד כפרט אלא בנוסף גם לחברה הישראלית כולה, יעודד עצמאות פיננסית ויזמות עסקית, ישפר את הכישורים האישיים והחברתיים של הנוער, יתרום להבנת כוחות השוק המניעים את המשק וימנע טעויות כלכליות הרות גורל כלפי האינדיבידואל ומשפחתו. בנוסף, חינוך פיננסי עשוי להוריד את התלות והנטל על מוסדות הרווחה ויחסוך לאוכלוסיה הרבה כסף.

חשוב לשנן את היתרונות הללו שוב ושוב מכיוון שרק ככה נצליח לגרום לשינוי אמיתי במערכת.
וחוץ מזה הבטחות צריך לקיים.

אבל עד שהבטחות הממשלה יתקיימו בעניין זה, אנו נאפשר לכם לרכוש (בחינם כמובן..) חינוך פיננסי באתרינו ד”ר פייננס ולתת לכם כלים לשימוש וטעימה “על קצה המזלג” חינוך פיננסי מהו. כמובן, שאין זה במקום התוכנית המוסדרת שצריכה להתקיים במוסדות החינוך אלא מתוך תקווה לעורר את מודעות הציבור לנושא ולחשיבותו.

מאת: זיו כץ

צרו איתנו קשר

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!