דנמרק היא מדינה הממוקמת ביבשת אירופה ומשתייכת למדינות סקנדינביה. היא ממוקמת על חצי האי יוטלנד ובעבר היא נקראה ‘דניה’. דנמרק היא מונרכיה חוקתית ובראשה יושבת המלכה מרגרטה השנייה. עיר הבירה שלה היא קופנהגן וראש הממשלה שלה הוא ראסמוסן.
בדנמרק יש כ- 5.5 מיליון איש. השפה הרשמית שלה היא דנית, המטבע הנהוג בה הוא הכתר הדני ובין ישראל לבינה קיימים יחסים דיפלומטיים מלאים. אם גם אתם מעוניינים לצאת אל רילוקיישן לדנמרק, מדריך זה יספק לכם מידע חשוב בנוגע למדינה זו. עוד מידע ניתן למצוא באתר של סוכנות הביטוח דיוידשילד.
מה לא ידעתם על דנמרק
טרם ההחלטה על רילוקיישן לדנמרק חשוב לדעת את כל שאפשר על אותה מדינה בה תתגוררו במהלך תקופת העתקת מגוריכם אליה. במקרה של דנמרק, מדובר על המדינה הקטנה ביותר מבין המדינות הנורדיות. מדינה זו אמנת שייכת לסקנדינביה אך היא אינה שוכנת כמו שאר המדינות הסקנדינביות על חצי האי הסקנדינבי. בדנמרק יש מעל לארבע מאות איים ורק כשמונים מהם מאוישים. אין בה הרים כלל. יש בה פחות תושבים מישראל, יש לה מעל ל-7000 קילומטרים של חופים ומחקרים שונים מצביעים על כך שתושביה של דנמרק הם האנשים שבעי הרצון ביותר באירופה בכל הקשור אל חינוך, בריאות ורווחה.
יתרונות נוספים שגורמים לישראלים רבים להחליט על רילוקיישן לדנמרק אם למטרת תעסוקה ואם למטרת לימודים הם שדנמרק שיוויונית מאוד, גם ברמת ההכנסות, היא טולרנטית מאוד בכל הקשור אל להט”ב והייתה המדינה הראשונה ביבשת אירופה שהכירה בנישואים של חד מיניים, יש בה שיעור תעסוקה גבוה מאוד ואין בה שכר מינימום וזאת משום שהשכר והתנאים טובים מאוד ואין צורך בחוק זה של שכר מינימום.
רילוקיישן לדנמרק למטרת לימודים
הזכויות הניתנות לבעלי האיחוד האירופי שונות ופעמים רבות שוות לאזרחי אותה מדינה באירופה, אך כאשר מדובר על ישראלים בעלי אזרחות ישראלית בלבד, הסיפור שונה לגמרי. הנקודות החשובות אותן יש לדעת לגבי רילוקיישן לדנמרק למטרת לימודים הן:
-
רמת הלימוד- גבוהה מאוד ויש מסלולי לימוד רבים שנלמדים בשפה האנגלית.
-
ויזה- בעלי דרכון אירופאי לא יזדקקו לויזה על מנת ללמוד במדינה זו. ישראלים ללא אזרחות אירופאית יצטרכו להוציא ויזת סטודנט. חשוב לדעת שוויזה זו ניתן להוציא רק לאחר אישור הקבלה למוסד האקדמאי בדנמרק.
-
תנאי קבלה- תעודת בגרות מלאה, מבחן TOFEL (ברוב המקרים) ופעמים רבות גם בחינות קבלה פנימיות.
-
שכר לימוד- אזרחי דנמרק ואזרחי האיחוד האירופי לא ישלמו עבור לימודים בדנמרק. לישראלים שנת לימוד אוניברסיטאית תעלה בסביבות 10,000-20,000 יורו לשנה, אך חשוב לקחת בחשבון ששכר הלימוד יכול להשתנות. בנוסף, חשוב לדעת שניתן להגיש בקשה מלאה למלגה שתכסה את העלויות של שכר הלימוד, המגורים והמחייה ויש סיכויים גבוהים שהדנים יאשרו זאת.
-
מגורים – ניתן לשכור דירה או לגור במעונות של האוניברסיטה. יש לקחת בחשבון שבערים הגדולות יש לעיתים מחסור בדירות להשכרה.
-
אוניברסיטה או מכללה – חשוב לדעת שבדנמרק אין הבדל בין אוניברסיטה למכללה, שתיהן ציבוריות.
-
עבודה במהלך לימודים – לישראלים ללא אזרחות אירופאית אפשרויות התעסוקה מוגבלות וטרם קבלת הוויזה הם יצטרכו להוכיח שיש להם אפשרות לכלכל את שהותם בדנמרק בכל שנות התואר אליו הם נרשמו.
רילוקשיין לדנמרק למטרת עבודה
שבוע העבודה בדנמרק מורכב מ- 37 שעות בלבד וכל עובד זכאי לחופשה שנתית של שישה שבועות (בתשלום מלא). כלכלת דנמרק מסתמכת על התעשייה, חקלאות וטכנולוגיה. רמת המובטלים במדינה נמוכה והחשיבה החברתית היא שכולם שווים. ישראלים שמחליטים על רילוקיישן לדנמרק למטרת תעסוקה בדרך כלל נהנים מתנאי העסקה נהדרים, שבוע עבודה קצר ותושבים דנים בעלי אופי מחבק ויחס אישי. מה שכן חשוב לדעת הוא שבדנמרק מדברים בדנית ורק לאחר מכן באנגלית (אם אין ברירה), שחובה להגיע אל המדינה עם ויזה וחשוב לרכוש ביטוח רפואי לישראלים כבר בארץ. חשוב לוודא שהביטוח הרפואי המוצע לכם הינו ביטוח המותאם אל רילוקיישן בדנמרק, כלומר לשהייה ממושכת במדינה זו וביטוח שיאפשר קבלת טיפולים רפואיים, בדיקות, אשפוז במקרה הצורך ורכישת תרופות.
כעת, כל שנותר הוא לבצע את כל הדברים החשובים לרילוקיישן ולחלום על כוס טובורג קרה תוך כדי צפייה בסרט איכותי של לארס פון טרייר. בהצלחה!